Transforming IT for Resilient Business

Categories


Blog

”IT can be a bear”

20th October 2016

Tame the Bear

Den digitala tekniken ändrar spelplanen fullständigt för företag och organisationer i Sverige. Möjligheterna till bättre kundinteraktion och medarbetarutveckling gör att de flesta företag idag kämpar för att skapa ett “digital-först-perspektiv” inom sin organisation.

Medarbetarna efterfrågar digitala verktyg som gör deras jobb enklare och som ökar deras produktivitet samtidigt som 84 procent av företagen i USA och Västeuropa säger att digital teknik är en viktig del för att behålla konkurrenskraften i sitt företag. För att kunna leverera måste dock företagen ha full kontroll över sin IT.

Men ”IT can be a bear” som det engelska uttrycket säger.

Det betyder att IT som bäst har en enorm kraft som kan driva fram konkurrensfördelar och tillväxt, men som i sämsta fall är sävlig och oförutsägbar med en benägenhet att brusa upp under press och orsaka stora skador på sin organisation.

Och det senare är precis vad som ofta sker när allt går mot ökad digitalisering i alla led. Affärerna och medarbetarna kräver mer och mer av företagets IT vilket ökar trycket på de IT-resurser som finns tillgängliga för att driva den nuvarande verksamheten. Lägg därtill tids- och kompetensbrister i hanteringen av IT-driften och växande säkerhetshot så har du en ilsken IT-björn som skapar störningar och i värsta fall avbrott genom hela infrastrukturen.

IT-avdelningen är helt enkelt fångad i en ond cirkel. Den måste hitta ett sätt att leverera de digitala verktygen som verksamheten efterfrågar och samtidigt hålla ett bångstyrigt IT-system i schack – som hackar betänkligt på grund av affärernas och medarbetarnas kravställningar. Vägen till digitalisering blir en farlig vandring i vildmarken när det borde vara en promenad i parken.

Nu handlar det för IT-avdelningen att återta kontrollen. Det innebär inte bara att tämja organisationens nuvarande IT-situation utan också att skapa en IT-struktur där ny teknologi enkelt kan integreras för driva affärerna framåt och möta en alltigenom digital framtid.

Är ditt företag redo att återta IT från björnens klor? Besök www.TameTheBear.com eller ladda ner rapporten Tame the Bear här.